Konstantinos Tsakalidis / Bloomb
Volledig scherm
© Konstantinos Tsakalidis / Bloomb

Schade klimaatverandering loopt volgens onderzoek in de biljoenen (en dat bedrag dreigt nog verder explosief te stijgen)

De gevolgen van klimaatverandering gaan de wereldeconomie biljoenen dollars per jaar kosten, becijferen onderzoekers van het Potsdam-Instituut voor Klimaateffectenonderzoek in het wetenschappelijke tijdschrift ‘Nature’. Een deel van de hogere kosten door extreem weer, gezondheidsschade, lagere landbouwopbrengsten en verminderde productiviteit is nu al onvermijdelijk. Als de wereld de opwarming verder laat oplopen, kan de schadepost volgens de wetenschappers nog explosief stijgen.

11 reacties

  • Dany Herman

    1 maand geleden
    Negentig procent van alle branden zijn moedwillig aangestoken, probeer maar eens vuur te maken zonder aansteker of lucifers gaat velen niet lukken En net die grote branden zijn zeer slecht voor het klimaat In de oudheid deden de mensen dat niet omdat ze leefden van hetgeen bossen opbrachten We mogen ook de impact van oorlogen niet vergeten waar milieu het grootste slachtoffer is
  • Veronica Voorhelst

    1 maand geleden
    Die opwarming was allang voorspeld en is natuurlijk en onafwendbaar. Binnen enkele duizenden jaren komt de ijstijd. Ook dat is zeker. Alleen de juiste timing is dat niet. Eerst warmt het klimaat snel op na een ijstijd. Dan beginnen de zwenkingen en daarna valt de temperatuur bonk omlaag. Nu zijn we aan een zwenking omhoog bezig. Dat kan een paar honderd jaar duren, net zoals de kleine ijstijd hiervoor.
  • Davy Capri

    1 maand geleden
    De gevolgen laten zich steeds meer en sneller voelen over de hele wereld maar toch blijft men de kop in het zand steken!
  • René Lodeweyckx

    1 maand geleden
    Europa besteed dertig percent van het beschikbare werkbudget en begroting aan klimaat, maar de rest van de wereld wil niet mee,dus is dit onzinnig en daarmee rijden we onszelf (Europa)dan ook in de verarming. De eerste (slechte)signalen tekenen zich al af in de economie.
  • Theo Dereu

    1 maand geleden
    Raar dat het instituut de impact van het globalisme niet bestudeerd heeft ? De massale productie in goedkope landen die enorm vervuilen die dan nog eens wereldwijd geleverd worden moeten toch een verwoestende impact op het klimaat hebben ? Of is dat 1 van die heilige huisjes waar niet tegen gestampt mag worden ?